Хирург

Д-р Димо Григоров


Д-р Димо ГригоровОбразование:

Завършил е медицина в Българската медицинска академия, МУ-Пловдив през 1985 г.
Придобива Специалност „Хирургия“ през 1992 г.,
Специалност „Гръдна хирургия“ през 1998 г.
Специалност „Здравен мениджмънт“ през 2015 г.
Д-р Григоров има придобити редица квалификации и сертификати, като Абдоминална ултразвукова диагностика през 2008 г., Мамографска и ултразвукова диагностика на млечна жлеза, щитовидна жлеза през 2010 г. Същата година от МУ-Пловдив получава свидетелство за призната специалност по „Гастроентерология и диетететика“. Има правоспособност по „Интервенционална гастроинтестинална ендоскопия“, „Конвенционална гастроинтестинална ендоскопия с биопсия“, а през 2012 г. по „Трансанална ендоскопска микрохирургия“.
Дълги години е работил като лекар-хирург в Гръдно-коремна хирургия на УМБАЛ „Св. Георги“ ЕАД и главен асистент към МУ-Пловдив. През 2014 г. е назначен за началник отделение по Еднодневна и миниинвазивна хирургия към УМБАЛ „Св. Георги“ ЕАД, където работи и до днес.

Сфери на дейност:

– извършва първокачествена и навременна диагностика на заболявания на коремната стена, гръдната стена, средностението, хранопровода и плеврата.

– извършва диагностика и лечение на заболявания на белия дроб, като предлага рентгенова диагностика на белите дробове и профилактика и лечение на белодробни заболявания.

Св. Св. Козма и Дамиян 2019. Всички права запазени.