тел.: +359 32 994 700 e

ПРОФ. Д-Р КАРЕН ДЖАМБАЗОВ, Д.М.

Karen1

Специалист по оториноларингология. Извършва оперативни интервенции в областта на носа, околоносните кухини – ендоназални пансинустомии, тежки неповлияващи се от конвенционално лечение кръвоизливи от носа, тумори на носа, околоносните кухини и епифаринкса. Оперативни интервенции в областта на външното и средното ухо, радикални трепанации, тимпанопластики и отосклероза.

Образование
Възпитаник на Медицински университет – Пловдив, където е приет през 1985 г. Дипломира се през 1991 г. с професионална квалификация „Магистър” – лекар. По време на следването си е награждаван от Комитета за наука и висше образование, със златна значка „За отлично учение”.

Професионален път
От 1991 до 1995 година получава образователно-квалификационна степен „Специалист по ушно-носно-гърлени болести” в Катедрата по УНГ болести при МУ – Пловдив, където започва трудовия си стаж, като асистент, също през 1991 г. В периода 1996 – 2000 година, заема позицията старши асистент. От март 2000-та до юли 2006 година, работи в Клиниката по ушно-носно-гърлени болести на УМБАЛ „Свети Георги” ЕАД, като главен асистент и старши ординатор.
Получава научна степен „Доктор по медицина” през 2001 г. От 2006-та е доцент към Катедрата.
През 2009 г. завършва второто си висше образование с образователно-квалификационна степен „Магистър по здравен мениджмънт”.
От октомври 2006 г. досега е преподавател в Медицински университет – Пловдив и провежда обучение на студенти и специализанти по „Обща медицина”, изнася лекционни курсове и води упражнения по специалностите „Дентална медицина” и „Медицина”.
Владее писмено и говоримо немски, английски и руски език.
През февруари 2012 г. придобива академична длъжност „Професор” в катедрата по УНГ болести, при МУ Пловдив.
Научният му принос в областта е въвеждането на уникалните за България интервенции - микроендоскопска пансинусотомия, ендоназална дакриоцисториностомия и ендоназална пластика на дурата.
Специализирал е многократно в Германия, в областта на УНГ болестите и хирургията на глава и шия. Повишавал е квалификацията си в клиники в Германия, Австрия и Италия. Ежегодно участва в световни, балкански и национални конгреси в областта на оториноларингологията.

Членство
Проф. Джамбазов членува в Българското дружество по оториноларингология, Асоциацията на университетските болници в Република България, Немското дружество по оториноларингология, Европейското дружество по ринология. Той е член, съосновател и заместник-председател на Българското ринологично дружество. Член е на Академичния съвет на МУ Пловдив и е част от екипа на редакционната колегия на списание „Мединфо”.
Национален консултант е по УНГ болести.
През 2009 г. е избран за почетен гражданин на град Пловдив.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

Коментари   

0 #1 Ирена Янкова 05-03-2018 22:17
Аз съм пациентка на проф. Джамбазов.Уникален човек и невероятен професионалит!
Цитиране