ДОМЪТ НА ЗДРАВЕТО В ПЛОВДИВ

dr-dzhambazov2-tile.jpeg

ТЕКСТ ЛЮБА ВАНГЕЛОВА (списание EVA)

 

За 12-те години съществуване на пловдивския медицински център „Св. св. Козма и Дамян“ името му се е наложило и извън пределите на Града под тепетата благодарение на безкомпромисния перфекционизъм на лекарите и целия му персонал. Десетките отличия и хилядите пациенти от цялата страна и чужбина доказват качеството на медицинските му услуги.

Специалистите тук са прегърнали в ежедневната си практика модерния интегри- ран подход към здравето, красотата, качеството на живот и разполагат с всичко необходимо, за да реализират желанията, да откликнат на нуждите и да решат здравословния и естетически дискомфорт на пациентите си. Освен на професионализма си, те разчитат и на съвременната медицинска техника и оборудване в центъра, отговарящо на критериите на най-добрите европейски практики в здравеопазването. И не на последно място – в този медицински център богатият опит е съчетан с фина естетика и чувство за мярка.

ПРОФ. Д-Р КАРЕН ДЖАМБАЗОВ, Д.М.

Консултант към медицинския комплекс “Св. св. Коз- ма и Дамян” е проф. д-р Карен Джамбазов, д.м. магистър специалист по ушно-носногърлени болести и магистър по здравен мениджмънт, блестящ отори- ноларинголог и автор на учебници и ръководства за обучение на студенти и специализанти. Ще споменем само някои от дългия списък с титли и заслуги на проф. Джамбазов: главен координатор на екс- пертния съвет по УНГ към МЗ, председател на Българско национално сдружение по оториноларинглогия, хирургия на глава и шия, член, съосновател и заместник-председател на Българското ринологично дружество, член на Европейското дружество по ринология, почетен член на Немското дружество по оториноларингология, а през 2009 година е избран за почетен гражданин на Пловдив. Освен че често участва в семинари, конгреси, обучения и практически курсове у нас и в чужбина, в оперативната си дейност той също е изключително натоварен, което в известен смисъл оправдава факта, че за консултация с него се чака дълго – обичайно за специалисти с неговата класа.

Когато избираме хирург, се осланяме не само на ква- лификацията и опита му, но и на информацията за резултатите от извършените от него операции. Като част от лицето, формата на носа до голяма степен определя как ще се възприема цялостният външен вид. Ето защо ринопластиката е една от най-желаните лицеви корекции. Имайки предвид обаче сложността на операцията, рисковете и резултатите, критериите за избора на специалист трябва да са безусловно най-високите за една от най-трудните операции в пластичната хирургия. Стотиците успешни операции в това число ринопластики, микроендоскопска хирургия на синуси и база на черепа, хоанални атрезии при деца, както и опитът му със сложни операции в областта на ушите и гърлото изграждат проф. Джамбазов като безспорен авторитет в областта на оториноларингологията сред пациентите и колегите му. Той първи въвежда метод за ендоскопско лечение на дакриоцистити, чрез което миниинвазивно се отпушват запушени слъзни канали – често срещан проблем при малки деца и възрастни пациенти.

НЕЗАМЕНИМИЯТ ЕКИП
МЦ “Св. Св. Козма и Дамян” разполага със специализирани кабинети по УНГ, ортопедия и травматология, пластично-възстановителна и естетична хирургия, обща хирургия. Несъмнена гордост и причината за доброто му име сред пациентите е екипът от брилянтни, доказани с дългогодишния си опит специалисти. В момента, в който пристъпите прага на медицинския център, попадате в грижовните им ръце и на мига
усещате удовлетворение от партньорството между лекар и пациент. Представяме ви лицата от екипа на МЦ “Св. Св. Козма и Дамян”, част от които е и ортопедът д-р Йовко Червенков. За срещата ни с него може да прочетете в интервюто на следващите страници.

Д-Р ДИМИТЪР ДИМИТРОВ / УНГ
Добрият лекар на първо място е добър човек! Това е мотото на д-р Димитров, от което той се ръководи във всеки момент от професионалния си път.
• Глухота и намаляване на слуха при лица под и над 18 години
• Хронични заболявания на сливиците
• Диагностика на сънна апнея и проблеми с хъркането
• Ендоскопска диагностика на нос и околоносните кухини
Д-Р АНАСТАСИЯ ЖЕЛЕВА / ЛИЦЕВО-ЧЕЛЮСТЕН ХИРУРГ
Освен със заболявания в устната кухина и лицево- челюстната област, д-р Желева активно работи в сферата на естетиката и здравето на кожата. За нея красотата е в ума, очите, сърцето и отличното състояние на кожата на лицето.
• Плазмотерапия
• Мезотерапия
• Биоревитализация
• Регенерираща терапия

Д-Р ОХАН АРАПЯН / УНГ

Влюбен в професията си млад лекар, който
с огромно търпение и желание лекува заболяванията в областта на ушите, носа и гърлото.

• Заболявания на гърлото и сливиците
• Функционална синус хирургия на носа
• Глухота и намаляване на слуха при лица под и над 18 години
• Нарушено носно дишане
• Остри и хронични заболявания в областта на главата и шията

Д-Р АЛЕКСАНДРИНА ТОПАЛОВА-ШИШМАНОВА / УНГ
С харизма, чар и огромно търпение д-р Топалова извършва лечебната си дейност на ушни, носни и гърлени заболявания при деца и възрастни.
• Ринология и онкология на глава и шия
• Детска ото-рино-ларингология
• Ендоскопска ендоназална хирургия на синуси и база на черепа
• Отология
МЦ “Св. Св. Козма и Дамян”: гр. Пловдив, жилищен комплекс Тракия, бул. “Освобождение” No 79; 032994700: 0884562222. За консултации при професор Джамбазов 0878181301; kozmadamian.comAlternLOGO1

Адрес:

МБАЛ
ул. Маестро Г. Атанасов № 19

Медицински център
бул. Освобождение № 79

Последни новини

Св. Св. Козма и Дамиян 2019. Всички права запазени.