За нас

Медицински комплекс „Св. Св. Козма и Дамян”Медицински комплекс „Св. Св. Козма и Дамян” – Пловдив е структура предлагаща на своите пациенти широк спектър от дейности включващи консултативна, диагностична и болнична помощ. Дейността се осъществява в съответствие с действащото законодателство в страната и основните принципи, залегнали в Националната здравна стратегия.

Високата квалификация на лекарите, съвременната медицинска техника и оборудване и не на последно място комфортната обстановка, осигуряват на нашите пациенти условия за диагностика и лечение, отговарящи на критериите на най-добрите европейски практики в здравеопазването.

Това са и предпоставките, превърнали МЦ и МБАЛ „Св. Св. Козма и Дамян” във водещо здравно заведение в своя ресор за град Пловдив и региона и доверен партньор на хиляди пациенти от цялата страна и чужбина, по пътя към собственото им здраве.

Дейността на здравните заведения се осъществява в модерни сгради в гр. Пловдив, жилищен комплекс Тракия. Медицинският център се намира на бул. „Освобождение” № 79, а МБАЛ „Св. Св. Козма и Дамян”, в непосредствена близост, на ул. „Маестро Георги Атанасов” № 19.

МБАЛ „Св. Св. Козма и Дамян” работи в редица високоспециализирани направления: ендоскопска синусна хирургия, операции на слъзните канали, балонна дилатация на синусите и Евстахиевите тръби, ринопластика, диагностика на хъркането, увуло-фаринго-палатопластика при пациенти болни от сънна апнея, голям набор от УНГ операции с много голям, голям, среден и малък обем на сложност. При нас се извършват и различни видове естетични процедури и операции, както и опрерации в областта на хирургията и гръдната хирургия. Голяма част от дейностите се осъществяват по клинични пътеки. Осъществяват се и широк спектър от високоспециализирани манипулации и операции, които касата не покрива.

– Дейности по клинични пътеки в областта на УНГ болестите;

– Дейности по клинични пътеки в областта на хирургията;

 Платени дейности в областта на УНГ болестите;

– Платени дейности в областта на хирургията;

Медицинският център към МК Св. Св. Козма и Дамян – Пловдив е лечебно заведение за доболнична медицинска помощ. Разполага със специализирани кабинети:

  • Хирургия
  • Медицинска онкология
  • Ушно-носно-гърлени болести
  • Детски болести
  • Неврология
  • Пластично-възстановителна и естетична хирургия
  • Общопрактикуващ лекар

Нашите лекари и медицински специалисти имат отлична квалификация и работят в съответствие с морала, етичния кодекс и изискванията за добра медицинска практика, като използват съвременни методи за диагностика и лечение.

Като удобство за нашите пациенти Медицинският център предлага и следните услуги: сестрински грижи за пациенти със здравословни проблеми извън хоспитализационния период. Извършват се и следните манипулации – мускулни, подкожни и венозни инжекции и вливания, поставяне на абокат и превръзки на всякакъв вид рани.

Отделните кабинети работят, както по договор с НЗОК /Национална здравноосигурителна каса/, така и на частен прием. Конкретна информация може да получите в профила на избрания от Вас лекар.

Лекарите – специалисти имат индивидуални графици. Записването на час, може да бъде направено на регистратурата на центъра или на телефоните на регистратура, които ще откриете в контактната форма.

През 2011 и 2015 години базата бе изцяло реновирана, като в момента медицинският комплекс разполага с функционално оборудвани диагностични кабинети, манипулационни и регистратури в медицинския център и модерна леглова база, приемно диагностични кабинети, хирургичен блок, рентген, клинични лаборатории и не на последно място комфортни регистратури и зони за свиждания на пациенти в МБАЛ „Св. Св. Козма и Дамян”.

Съвременната медицинска апаратура и иновативни методи за диагностика и лечение, са гарант за навременното и качествено лечение и осъществяване на редица високоспециализирани дейности.

Консултантите в медицинския комплекс са проф. д-р Карен Джамбазов, дмпроф. д-р Спас Консулов, дмдоц. д-р Петър Руев, дм и проф. д-р Ангел Учиков, дмн.


НАШИТЕ ЦЕННОСТИ


Нашите Доктори


Твоето здраве


Винаги насреща


Нашият екип


Нашите отделения


Нашата апаратура0123456789001234567890

Години сме с вас


0123456789001234567890

Доктори0123456789001234567890

Награди и Постижения


012345678900123456789001234567890

Доволни пациенти


AlternLOGO1

Адрес:

МБАЛ
ул. Маестро Г. Атанасов № 19

Медицински център
бул. Освобождение № 79

Последни новини

Св. Св. Козма и Дамиян 2019. Всички права запазени.